Doorgaan naar hoofdcontent

Schepencollege doet mee aan Tournée Minérale

Voor mij de 4e keer dat ik mee doe, voor sommigen de eerste keer ;-)

*** Gemeentelijk persbericht ***

Vanaf 1 februari gaat het College van Burgemeester en Schepenen de uitdaging aan. Als team schreven ze zich in voor Tournée Minérale en zetten ze alcoholische dranken gedurende een maand opzij.

Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Burgemeester Stefaan Devos: "Wij worden vaak uitgenodigd op verschillende activiteiten. Vrijwel overal wordt ons een drankje aangeboden. Zo maakt alcohol al snel deel uit van het dagelijkse leven. Toch is dat niet zonder risico. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij je alcoholconsumptie en af en toe een pauze in te lassen. Als college willen we dan ook het goede voorbeeld geven."

Wil je nog deelnemen? Schrijf je dan in en ga de uitdaging aan. Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be