Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe halte 'Gemeentehuis'

*** Gemeentelijk persbericht ***
In het centrum van Kortenaken zijn er vier openbaar vervoer haltes met de naam ‘Dorp’ en dit zorgt zowel bij de reizigers als bij de buschauffeurs soms voor verwarring. Daarom krijgt de halte aan het gemeentehuis een nieuwe naam.

“De haltes gelegen in de Diestsestraat blijven hun naam behouden maar de haltes gelegen aan het gemeentehuis veranderen van naam naar halte Gemeentehuis” aldus schepen van Mobiliteit Kristof Mollu. Verder maakt de gemeente van deze gelegenheid gebruik om de vertrekhalte aan het gemeentehuis uit te rusten met een comfortabel schuilhuisje.

“Het openbaar vervoer is in Kortenaken helaas vrij beperkt. Binnen de Vervoerregio Leuven proberen we om extra lijnen naar Kortenaken te halen maar deze oefening is niet eenvoudig. Voor zij die toch de bus gebruiken, willen we dan ook meer comfort bieden. Vorig jaar hebben we in het dorp van Waanrode een nieuw schuilhuisje geplaatst en nu pakken we de tweede drukste opstaphalte van de gemeente aan. Momenteel staat aan deze halte enkel een haltepaal zonder enige beschutting. In het voorjaar wordt er een comfortabel schuilhuisje geplaatst met wachtbank, vuilnisbak, enkele fietsbeugels en duurzame verlichting op zonne-energie. Voor de plaatsing wordt er gebruik gemaakt van de gesubsidieerde halte-accommodatie van De Lijn” besluit schepen Mollu.