Doorgaan naar hoofdcontent

Citytrip naar Chicago

Voor we naar Amerika vertrokken, hadden m'n collega en ik gedacht om Chicago tijdens het Paasweekend te bezoeken omdat we vrijaf dachten te hebben op Paasmaandag. Pasen wordt hier wel gevierd (Easter Bunnies en Happy Easter wishes) maar Paasmaandag is geen feestdag. We hadden onze plannen voor Chicago dan ook opgeborgen tot afgelopen vrijdag. Op een half uur tijd hebben we een hotel en onze trip geregeld en maar goed ook: Chicago is fantastisch!!

Omdat we een huurauto hebben, dachten we eerst met de auto te gaan maar we hoorden dat er ook een busdienst naar Chicago ging. 5u na het vertrek kwamen we aan in het eerste Virgin hotel van Richard Branson. Een heel nieuw hotel, midden in de stad en zeer mooi! De eerste avond hebben we enkele gin tonics in de bar gedronken en de dag nadien verkenden we de stad. Eerst naar het park waar een blinkend kunstwerk (The Bean) staat die de skyline reflecteert. En omdat het wat winderig was (Chicago wordt ook de Windy City genoemd) ging het nadien naar de Willis Tower (vroeger gekend als de Sears Tower). Er stond buiten een wachtrij van 30 minuten en binnen een van 2u. Maar via een fastpasje mochten we voor en de lift bracht ons in iets minder dan een minuut 103 verdiepingen omhoog (442 meter). Daar was het gewoon genieten! Wat een uitzicht! Er waren ook glazen cubes waar je in kon zodat je tot beneden kon kijken. Ik heb geen hoogtevrees maar ik aarzelde toch wel even om er in te stappen. 

Na het bezoek aan de toren hebben we nog wat door de stad gelopen en de bibliotheek bezocht en vooral naar boven gekeken want elke meter kan je een of andere mooie foto nemen. Uiteraard zijn we ook even door de winkelstraat gegaan. s' Avonds wilden we eerst ergens gaan aperitieven alvorens op restaurant te gaan maar in de bar van het hotel was het social hour. Alles was dus gratis en de ober kende ons nog en bood ons (enkele) gin tonic aan. Van daar uit ging het naar een zeer goed steak restaurant (Morton's, blijkbaar gekend in de USA). Nadien zijn we naar een danscaf√© met live muziek geweest en was het bedtijd. Wel super leuke avond gehad in die danstent. 

Op zondag hebben we van het heel mooie weer genoten. De Navy Pier was volgens internet een aanrader maar toch wat verloren glorie als het het mij vraagt. In de late namiddag moesten we de bus terug nemen want op Paasmaandag is het dus werkendag voor ons :-)