Doorgaan naar hoofdcontent

De partijstandpunten rond de ambachtelijke zone worden duidelijk


De open brief van ons die gericht was aan de lijsttrekkers van de vier partijen in Kortenaken heeft voor de nodige duidelijkheid gezorgd. Het Laatste Nieuws heeft de vier lijsttrekkers gecontacteerd en zij hebben gereageerd. Op zich is het wel jammer dat we geen persoonlijke reactie hebben kregen van de N-VA en Open VLD... Onze lijsttrekker van CD&V heeft wel persoonlijk gereageerd evenals sp.a en de andere standpunten heb ik ook in de krant moeten lezen: 
  • CD&V: Eens met JONG CD&V voor de locatie aan de Tiensesteenweg (N29) met een aparte ontsluiting op de N29 (dus geen ontsluiting via Eindestraat) en in overleg met de bewoners van de Eindestraat. 
  • Sp.a: Locatie aan N29 is beste keuze, maar concrete ligging (rechts of links) nog te bepalen. 
  • N-VA: De zoekzone aan de N29 wordt best uitgebreid richting Tienen. 
  • Open VLD: Tijdens de vorige gemeenteraad verzette de partij zich fel tegen de locatie tussen de Eindestraat en de N29 maar in de krant luidde het letterlijk dat ze geen andere locatie kon bedenken maar dat het zeker niet tussen de huizen mocht komen te liggen. 
Door onze open brief kennen we nu – eindelijk – de standpunten van de vier partijen en is er meer duidelijkheid. Opmerkelijk is ook dat de partij die uitpakt met ervaring oorspronkelijk tegen de locatie was en dit altijd heeft verkondigd, plots van koers verandert en geen andere locatie kan voorstellen... Waarom eerst dan zo tegen zijn?