Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 8 april 2015

Easy to pay

Je geraakt hier wel heel gemakkelijk van je geld af. MasterCard en VISA: meer heb je niet nodig in Amerika. En mocht je geen kredietkaart hebben, dan kun je altijd een prepaid kaart kopen. Als je wat wil betalen moet je even door de terminal zippen en klaar. Op minder dan een seconde heb je betaald. Super handig en overal te gebruiken: in de winkel, voor een pak kauwgum, op restaurant, in de bar, ... Omdat het hier een gewoonte is om 15% -20% fooi geven, staat er ook nog een vakje op je rekening om je fooi aan te duiden (met verschillende "voorkeursbedragen"). Zouden we in Belgiƫ ook niet naar zo'n systeem kunnen overstappen (wel zonder het fooisysteem want ik weet niet goed wanneer je het wel of niet moet geven) want het is veel veiliger.

Nuja, hier wordt je veiligheidsgevoel wel wat gecompenseerd door andere zaken: pictogram dat je geen wapen mee op restaurant mag nemen, kroontjeswipper in de vorm van een kogel en een geweer als barbecueaansteker. Men heeft ons verteld dat men in Iowa een wet wil invoeren dat je vanaf 8j een wapen op zak mag hebben... Terwijl je pas vanaf 21j alcohol mag drinken.. Of wordt de combinatie tussen beiden misschien wat te gevaarlijk??