Doorgaan naar hoofdcontent

Einde schooljaar wordt afgetrapt met Boekentassenrock en U2BE

Op donderdag 20 juni tovert gemeente Kortenaken zaal Den Hoek om tot een heuse festivalzaal. Initieel was voorzien om de evenementen in openlucht te laten doorgaan maar omwille van de weersvoorspellingen is alles naar binnen verplaatst.​ In de namiddag komen de kinderen van de lagere scholen in Kortenaken naar het tweejaarlijkse festival Boekentassenrock. ’s Avonds wordt het een onvergetelijke avond met muziek van U2BE. Zij zorgen voor dé ultieme U2 experience.

Den Hoek wordt omgetoverd tot een gezellige festivalzaal. Op donderdag 20 juni van 13u tot 15u komen alle kids van de lagere scholen in Kortenaken zich uitleven tijdens Boekentassenrock. Loco Kids Disco en de Jeuk Liveband For Kids zorgen voor de muzikale beats.

“Boekentassenrock is de ideale afsluiter van het schooljaar. Normaal zou dit evenement buiten doorgaan op het grasveld aan Velpezicht. Hierdoor zouden we een echt festivalgevoel kunnen creëren voor de kinderen. Door de weersvoorspellingen en de slechte toestand van het grasveld werd er besloten om de activiteiten te verplaatsen naar zaal Den Hoek. Dat is een ideaal alternatief om alles toch te kunnen laten doorgaan. We kijken er naar uit om de kinderen een namiddag vol muziek en plezier te laten beleven.” Aldus schepen van jeugd Griet Vandewijngaerden.

Vanaf 20 uur is het de beurt aan de volwassenen. De avond wordt geopend door de lokale band 50 Shades die het publiek opwarmt voor de tribute band U2BE. Deze band met internationale allure belooft met hun performance de ultieme U2-ervaring te bieden. Het belooft dus een avond te worden om nooit te vergeten.

Schepen Griet Vandewijngaerden voegt toe: “U2BE is een geweldige kans voor muziekliefhebbers om samen te komen en te genieten van een avond vol live muziek. We zijn trots dat we zo’n band naar Kortenaken kunnen halen. Daarnaast is ook de lokale band 50 Shades een absolute aanrader.”

Voor de hongerigen en de dorstigen zijn er vanaf 19u lokale foodtrucks en een ginstand aanwezig.

Kaarten voor U2BE kosten €12 en zijn te reserveren via reservaties.kortenaken.be/tickets.aspx of 011 58 62 62. Ook aan de kassa kunnen er nog tickets gekocht worden.