Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Kortenaken ondersteunt de scholen

In de gemeente Kortenaken gaan er 590 kinderen naar de lagere school of kleuterschool. De gemeente ondersteunt de 5 scholen op haar grondgebied met een subsidiebedrag van €67.000 wat neerkomt op €114 euro per kind.

Kortenaken heeft met Kleuterschool De Vlindertuin (Kersbeek-Miskom) één gemeentelijke onderwijsinstelling maar daarnaast is er ook nog Kleuterschool De Kiem (Ransberg) en de drie lagere- en kleuterscholen in Hoeleden (Het Toverpotlood), Waanrode (De Zonnebloem) en in Kortenaken (Trip Trap). De gemeente ondersteunt deze scholen financieel op het vlak van toezicht, zorgmateriaal, busvervoer, sport en cultuur.

“Met deze financiering van in totaal ca. €67.000 per jaar willen we het onderwijs ondersteunen en tegelijkertijd werken aan een kwaliteitsvol onderwijs dat aandacht schenkt aan kinderarmoede. Ook de noden van kinderen met specifieke onderwijsbehoeften erkennen we waardoor we hier extra budget voor uittrekken. Ten slotte vinden we het belangrijk dat kinderen reeds vroeg in aanraking komen met sport en cultuur. Daarom ook dat we hiervoor jaarlijks initiatieven nemen om de kinderen hierbij te betrekken. Het grootste aandeel van de jaarlijkse subsidies gaat naar het busvervoer. Hiervoor stellen we €45.000 ter beschikking aan de scholen dat ze kunnen gebruiken om busvervoer naar o.a. de zwemles, bib of andere activiteiten te organiseren” geeft schepen van Onderwijs en Financiën Guy Vandebergh aan.