Doorgaan naar hoofdcontent

Opening Vruenpark voor alle inwoners van Kortenaken

De grasvlakte achter sporthal De Vruen in Waanrode werd omgetoverd tot een park dat werkt aan natuur- en biodiversiteitsversterking. Het biedt ook toegankelijke recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Op vrijdag 28 april werd het Vruenpark officieel geopend. Op zaterdag 29 april 2023 van 17 tot 20 uur nodigt het gemeentebestuur alle inwoners uit om er te klinken op 2023 en het nieuwe park te ontdekken.

"We organiseerden vorig jaar voor de eerste maal een lentereceptie en dat was een groot succes", vertelt burgemeester Kristof Mollu. "Daarom trakteren we dit jaar al onze inwoners opnieuw op drankjes en een frietje. Er is ook kinderanimatie en een muzikale noot van coverband Field Street One voorzien."

De lentereceptie vindt plaats in het nieuwe Vruenpark in Waanrode. De grasvlakte achter sporthal De Vruen werd omgetoverd tot een park waar aandacht is voor recreatie en natuur- en biodiversiteit.

"Het park is zo ingericht dat er voor elke leeftijd leuke dingen te beleven zijn", zegt schepen van jeugd en milieu Griet Vandewijngaerden. "Je kan een wandeling maken, even rusten op een bankje of gebruikmaken van de 400 meter lange looppiste waarvan 230 meter in boomschors. Sporten kan ook met de IPitup beweegbank en de vele beweegtoestellen. Voor de kinderen zijn er speelelementen, zoals een speelhut, stapstammen, schommel, klimmuur, waterspeeltoestellen, ..."

Er zijn heel wat inheemse struiken en bomen, zoals knotwilgen, grauwe abeel, gewone beuk en wintereik, aangeplant om de biodiversiteit te vergroten en er een groen park te maken.

Het Vruenpark kwam tot stand door een samenwerking met Regionaal Landschap Zuid-Hageland, verschillende aannemers en de technische dienst en dienst vrije tijd van de gemeente. De financiering van het project gebeurde gedeeltelijk met een subsidie van circa 60.000 euro van de Vlaamse Overheid en het Agentschap Natuur en Bos.