Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw terras aan GC Den Hoek

De werken aan het nieuwe terras van gemeenschapscentrum Den Hoek in het centrum van Kortenaken zijn volop aan de gang. Vanaf midden mei is het terras bruikbaar voor huurders van de zaal.

"Een nuttige buitenruimte aansluitend op de foyer was een veel gevraagde toevoeging aan deze sterk bezette zaal. Dit zal zowel voor de verenigingen als voor inwoners die Den Hoek huren een zeer mooie aanvulling zijn op de beschikbare ruimte. We hadden deze werken dan ook voorzien in het meerjarenplan van de gemeente" aldus schepen van gebouwen Niels Willems. "Midden mei wordt voor een betere toegankelijkheid het raam nog vervangen en er wordt ook nog extra meubilair geleverd."

Er werd de voorbije jaren ook in de zalen in andere deelgemeentes geïnvesteerd om de belevingswaarde ervan optimaal te houden, nu was dus zaal Den Hoek aan de beurt. "Ook bij dit project hebben we een beroep kunnen doen op een bedrijf uit eigen gemeente om dit terras in staalbouw te kunnen uitvoeren" vervolgt schepen Willems.

Jonas Van Elchingen van JVE Metal uit Miskom heeft de werken mogen uitvoeren. "Het is zeer leuk om in eigen gemeente een mooi project als dit te mogen uitvoeren. Nog een paar afwerkingspunten en dan is het terras klaar voor gebruik samen met de komst van hopelijk wat beter weer!" aldus Jonas Vanelchingen.