Doorgaan naar hoofdcontent

Cultuurprogrammatie mei/juni in Kortenaken

We zijn halfweg het voorjaar en we mochten al enkele culturele toppers verwelkomen in het programma van Plankenkoorts. De komende maanden staat er nog heel wat op het programma, o.a. bekende illusionist Nicholas, U2be, een band met internationale allure, en leuke activiteiten in de bibliotheek.

Vrijdag 5 mei: Van idee tot boek met Marina Theunissen


Marina Theunissen, inwoonster van Kortenaken, neemt ons mee in haar proces van idee tot boek. Ze publiceerde reeds drie psychologische thrillers voor volwassenen. Haar lezing zal vooral gaan over haar nieuwste boek 'Drogbeeld'.

Prijs: gratis
Locatie: Bibliotheek Kortenaken om 19 uur
Reserveer je plaats via de website of in de bibZaterdag 13 mei: U2be - The Belgian U2 Experience
Eén van de meest authentieke en gewaardeerde U2 Tribute Bands in Europa. Een band met internationale allure, gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring. Een must see voor iedere U2 fan!

Prijs: 12 euro
Locatie: GC Den Hoek, Hoekstraat 33 in Kortenaken om 20 uur.Zaterdag 20 mei: Boekstartdag met illustrator Sanne Thijs
Op zaterdag 20 mei 2023 is het 'Boekstart-dag'! Op deze dag staan gezinnen met jonge kinderen centraal.

De bib Kortenaken organiseert een voorlees- en knutselmoment met illustrator Sanne Thijs.

Prijs: gratis
Locatie: Bibliotheek Kortenaken van 10 tot 11.30 uur
Reserveer je plaats via de website of in de bib


Zaterdag 17 juni: Illusionist Nicholas

Na het succes van zijn eerste voorstelling ‘Echt’, komt Nicholas met een nieuwe editie waarin hij af en toe een tip van de sluier licht ... zelfs uitlegt hoe hij je om de tuin leidt om je dan alsnog met verstomming te slaan. Verbazingwekkende acts waarvoor er geen verklaringen zijn.

Prijs:
vvk: 15 euro (volwassenen) / 10 euro (kinderen -15 jaar)
kassa: 22 euro
Locatie: GC Den Hoek, Hoekstraat 33 in Kortenaken om 20 uurVrijdag 23 juni: Bibcafé: gedichten over Kortenaken met Dimitri Debock

De gedichten over Kortenaken, geschreven door Kortenakenaren, zullen van 23 juni tot 7 juli te lezen zijn in de bib. Je kan stemmen op je favoriete gedicht. De winnende gedichten krijgen een plek in Kortenaken.

Lokale dichter Dimitri Debock zet de start van deze wedstrijd in met een lezing over zijn nieuwste dichtbundel ‘Nu voor hecht’. Kom langs en geniet samen met een drankje.


Prijs: gratis
Locatie: Bibliotheek Kortenaken om 19 uur
Reserveer je plaats via de website of in de bib17 juni tot 31 augustus: PRESENT-belevingswandeling ART Kortenaken

ART creëert een belevingswandeling in het nieuw aangelegde Vruenpark. Het is een ontdekkingstocht doorheen de academie met de leerlingen muziek, woord, dans en beeldende kunsten. Scan de QR-codes op deze wandeling die 1 uur duurt.

Prijs: gratis
Locatie: Vruenpark in Waanrode (doorlopend)
Opening op zaterdag 17 juni om 11 uur!