Doorgaan naar hoofdcontent

Koop je stookolie voordelig aan via samenaankoop

Stookolie nodig? Gemeente Kortenaken organiseert 3 keer per jaar - in februari, juni en november - een samenaankoop voor stookolie om de inwoners een financieel duwtje in de rug te geven.


Schepen van welzijn, Michel Vander Velpen licht toe: "De eerste samenaankoop stookolie in februari was een succes. Er wordt dus ook in juni en november een actie georganiseerd. De actie staat enkel open voor het privéverbruik van de Kortenaakse gezinnen, niet voor verenigingen en bedrijven. Bestellen kan al vanaf 500 liter."

De gemeente en het OCMW verzamelen alle bestellingen. Aan het eind van de bestelperiode wordt aan leveranciers in de ruime omgeving een prijs gevraagd voor de ontvangen bestellingen. Dezelfde prijs moet aangehouden worden voor alle bestellingen, ongeacht de grootte ervan. Dit maakt het voor mensen met een beperkt budget en/of een kleine stookolietank extra voordelig om deel te nemen.

Wie wil deelnemen, kan het aanvraagformulier van maandag 24 april tot en met woensdag 7 juni 2023 invullen op de website van de gemeente. Je kan op de website ook een formulier afdrukken of eentje afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis of OCMW.