Doorgaan naar hoofdcontent

Werken vrijetijdssite Kersbeek gaan van start

Op 1 maart is de aannemer gestart met de werken aan de vrijetijdssite op de voormalige voetbalterreinen van Kersbeek. In een eerste fase wordt er gewerkt aan een verenigingslokaal.

De nieuwe ruimte van ongeveer 120 m² zal ter beschikking gesteld worden van de vaste gebruikers en verenigingen, maar zal ook ruimte bieden voor nieuwe initiatieven uit de buurt.

Er werd al een zandpiste aangelegd. Na Waanrode, Kortenaken en Hoeleden komt op deze plek ook een buurtspeeltuin. Verder worden onder andere de menterreinen heraangelegd en komt er een loopomloop.

"De ruwbouw van het verenigingslokaal wordt uitgevoerd door een aannemer uit eigen gemeente en zal vermoedelijk zo'n twee maanden duren. De volledige vrijetijdssite zou eind dit jaar klaar moeten zijn", licht schepen van gebouwen Niels Willems toe.

Het project wordt gefinancierd met minstens 114.000 euro dat is toegekend vanuit het Europees subsidiëringsprogramma LEADER voor plattelandsontwikkeling.

Vrijtijdssite zoekt naam
De site heeft natuurlijk ook een naam nodig. Daarvoor doet de gemeente beroep op de inwoners en verenigingen in Kortenaken.

Wie een leuke naam in gedachten heeft, kan deze tot en met 7 april per mail aan vrijetijd@kortenaken.be sturen of per brief aan dienst vrije tijd, Dorpsplein 35, 3470 Kortenaken.

Een jury kiest een winnaar die een mooie en originele prijs in de wacht sleept.