Doorgaan naar hoofdcontent

Familiebloesemdag in Kortenaken op zondag 16 april

Op zondag 16 april is Fruitbedrijf Morren in Kortenaken opnieuw de startlocatie van verschillende bloesemactiviteiten: wandelen, fietsen, een scootertocht, een ritje met de huifkar of ontspannen in de bloesembar. Het kan allemaal!

Tijdens de Familiebloesemdag kunnen inwoners en toeristen ten volle genieten van de bloesempracht in gemeente Kortenaken.

"Tijdens deze periode van het jaar is Kortenaken op z'n mooist. De bloesems fleuren het landschap op met hun kleuren", zegt schepen voor toerisme Guy Vandebergh. "We hebben, samen met lokale partners, een hele reeks aan activiteiten op poten gezet voor jong en oud."

Op het programma staan o.a. een e-scooter- en huifkartocht, een begeleide wandeling van 4 km, een tractorrondrit met de pluktrein en een sprookjeswandeling.

Voor de kinderen is er extra animatie voorzien zoals glittertattoos, grime, springen op een reuzetractor, een zoektocht met Sneeuwwitje naar de 7 opgesloten dwergen of een workshop 'smaaklabo'.

Kom meer te weten over de fruitteelt en geniet van een verfrissend drankje of een lekker hapje in de bloesembar.

De Familiebloesemdag vindt plaats van 10 tot 18 uur. Vooraf inschrijven voor bepaalde activiteiten is verplicht en kan via deze link.