Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste 200 m toplaag wordt aangelegd op de Heerbaan

In het kader van de aanleg van verbindingsriolering Velpe in Kersbeek-Miskom wordt op donderdag 16 maart de laatste 200 m toplaag asfalt aangelegd op de Heerbaan tussen de Schotsebosweg en de Beekstraat. Met deze werken zijn alle grotere werkzaamheden op dit grootschalige rioleringsproject klaar.

De rioleringswerken in deelgemeente Kersbeek-Miskom zijn in april 2021 gestart. “Over een afstand van ca. 6 km werd er op de Heerbaan en in Miskom-Dorp een gescheiden rioolstelsel aangelegd dat recent is aangesloten op het nieuwe waterzuiveringsstation aan rotonde De Hoef. Verder hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een volledig nieuw wegdek in asfalt aan te leggen en werden er nieuwe fietspaden voorzien. Goed voor een investering van bijna 8 miljoen euro waarvan 80% is gesubsidieerd” geeft burgemeester Kristof Mollu aan. “In het najaar van vorig jaar werden we geconfronteerd met enkele extra werkzaamheden waardoor de kokeronderdoorgang van die waterlopen vernieuwd moest worden. Bijkomend toonde het cameraonderzoek aan dat de nieuwe riolering op een klein stuk niet conform de normen was en terug moest worden opgebroken. Dit betekende dat de asfalteringswerken op het laatste stukje niet tijdig klaar zijn geraakt want het is niet toegelaten om een toplaag in asfalt aan te leggen tussen 1 december en 1 maart. Daarom hebben we in december wel nog de onderlaag kunnen aanleggen zodat plaatselijk verkeer wel door kon, maar de toplaag van de laatste 200 m wordt pas op donderdag 16 maart aangelegd.”

Werken duren één dag
Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgang mogelijk op de Heerbaan tussen de Beekstraat en de Schotsebosweg. Het busverkeer volgt een beperkte omleiding en enkel de halte Kersbeek-Dorp wordt op donderdag 16 maart niet bediend. Eén dag na de werkzaamheden wordt de volledige Heerbaan terug opengesteld. Maandag 20 maart worden er markeringswerken uitgevoerd en is er plaatselijk hinder.