Doorgaan naar hoofdcontent

Kokervernieuwingen luiden laatste fase van werken in Kersbeek-Miskom in

De toplaag in asfalt op Miskom-Dorp en op de Heerbaan tussen het OCMW en de kapel wordt nog in oktober geplaatst en niet pas eind november zoals eerst was aangegeven. Omwille van de vernieuwing van drie kokers van beken is er wel opnieuw extra hinder op de Heerbaan in Kersbeek.

“Omdat de aannemer zeer goed op schema zit, kan de afwerkingslaag van het asfalt op de Heerbaan tussen het OCMW en de kapel en op Miskom-Dorp nog deze maand worden aangelegd” geeft burgemeester Kristof Mollu aan. “Dit betekent dat deze twee deelzones enkele dagen nadien ook opengesteld kunnen worden voor al het verkeer en de werfzone daar wordt opgeheven. Het gedeelte van de Heerbaan tussen het OCMW en de Beekstraat in Kersbeek (incl. kruispunt met Kersbeek-Dorp) blijft nog steeds enkel toegankelijk voor het bestemmingsverkeer en niet voor het doorgaand verkeer. Reden hiervoor is - zoals ook eerder aangekondigd - de vernieuwing van enkele kokers van beken onder de Heerbaan. Tijdens de rioleringswerken bleek immers dat de inkokering van zowel de Winterbeek, Kapellebeek, als de Kattebeek onder de Heerbaan in slechte staat te zijn. De nieuwe kokers werden op maat gemaakt en worden vanaf 18 oktober geplaatst. Men start met de koker ter hoogte van de Beekstraat wat betekent dat de Heerbaan daar opnieuw wordt opgebroken om deze nieuwe koker te plaatsen. Nadien volgen de kokers ter hoogte van de Schotsebosweg en Terbeck.”

Als alles blijft verlopen zoals voorzien, kan alles worden opengesteld tegen begin december van dit jaar terwijl men oorspronkelijk pas klaar zou zijn in het voorjaar van 2023.