Doorgaan naar hoofdcontent

Alles4Afrika en de jeugdbewegingen van Kortenaken slaan de handen in elkaar voor een inzamelactie

Alles4Afrika, een hulpgoederenorganisatie voor Afrika, wil op een consistente manier hulpgoederen inzamelen en werkt hiervoor samen met de jeugdverenigingen van de gemeente Kortenaken.

Roger Alles van Alles4Afrika: “We bevoorraden vanuit Kortenaken al verschillende jaren onze projecten in Gambia. Hiervoor deden we telkens een oproep bij vrienden en familie maar we wilden dit op een consistentere manier vormgeven. Vandaar dat we nu zullen samenwerken met de jeugdverenigingen van Kortenaken en kledij, schoenen, schoolgerief en beddengoed zullen inzamelen voor kinderen en mensen tot 25 jaar”. Ook gaat een groot deel van de ingezamelde goederen geschonken worden aan onder andere BOM Tienen, de kledingbank te Budingen, mama's voor mama's Diest en andere hulporganisaties.

“Toen Roger met dit idee naar het gemeentebestuur kwam, hebben we dit voorgelegd aan de jeugdraad” geeft schepen van Jeugd Griet Vandewijngaerden aan. “Zij waren zeer enthousiast en na overleg met alle partners is er een flyer uitgewerkt die in de maand oktober wordt meegegeven aan de leden van de KSA en KLJ’s van Kortenaken. Zij zullen namelijk praktische afspraken maken met hun leden om alles in te zamelen.”