Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Kortenaken installeert extra pakjesautomaten van bpost

De gemeente plaatst in Hoeleden op het Kerkplein, aan de parking van de pastorie, enkele nieuwe bpost pakjesautomaten.

“Dankzij deze pakjesautomaat hebben onze burgers de mogelijkheid de klok rond pakjes op te halen én te versturen. Ook voor onze handelaars biedt deze automaat heel wat voordelen,” geeft schepen van Economie Niels Willems aan. "Volgens de informatie van bpost is de pakjesautomaat die we in 2020 in Waanrode aan de sporthal hebben geplaatst een van de drukst gebruikte uit de regio. Vandaar dat we nu een tweede plaatsen in Hoeleden."

Inwoners van Kortenaken, kunnen vanaf midden oktober 24u per dag en 7 dagen op 7, wanneer het hen past, bestelde pakjes afhalen in de nieuwe pakjesautomaat in Hoeleden. Het gebruik van de pakjesautomaat is erg eenvoudig met de smartphone: 
  • Download de gratis My bpost app op je smartphone en log in met je e-mail adres. Je ziet je pakje dan vermeld staan in de app.
  • Ga naar de pakjesautomaat, open de My bpost app en tik op ‘open Pakjesautomaat’. Het kluisje gaat automatisch open. Neem je pakje eruit en sluit het deurtje.
Naast het afhalen van pakjes is ook het verzenden van pakjes mogelijk, zowel nieuwe zendingen, als retours.

Duurzame leveringsmethode
Het is voor de gemeente en bpost belangrijk de ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Zo worden leveringen bestemd voor een pakjesautomaat door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Hiermee biedt de gemeente alvast een degelijk antwoord op de groeiende stroom van leveringen.