Doorgaan naar hoofdcontent

Drones brengen begraafplaatsen Kortenaken in kaart

Op zaterdag 15 januari zullen er luchtfoto’s worden genomen van de begraafplaatsen in Kortenaken door middel van drones. Met deze luchtfoto's wil het gemeentebestuur werk maken van een duidelijke inventarisatie van de graven.

In 2021 besliste het gemeentebestuur om een software aan te kopen om de registratie van overlijdens en begravingen beter, eenvoudiger en overzichtelijker bij te houden. Om een duidelijke link te hebben tussen de registratie en de begraafplaatsen zelf, worden er nieuwe plannen gemaakt. Dit gebeurt op basis van luchtfoto’s.

Griet Vandewijngaerden, schepen voor begraafplaatsen: "Dit project kadert in een verdere digitalisering van onze diensten. Bovendien bieden deze nieuwe plannen ook mogelijkheden om te gaan nadenken over de inrichting van de begraafplaatsen op lange termijn. Zo kan er worden nagedacht over waar er in de toekomst urnevelden moeten komen, waar er een nieuwe toegang tot de begraafplaatsen moet worden voorzien,… Dit kan uitgetekend worden op de plannen en dan kan er met dit beleid worden rekening gehouden wanneer er begravingen gebeuren."

Op zaterdag 15 januari vliegt een drone over de begraafplaatsen om luchtbeelden te maken. De begraafplaats blijft toegankelijk voor bezoek.