Doorgaan naar hoofdcontent

Hoge vaccinatiegraad in Kortenaken

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren. In de vaccinatiecentra in Tienen en Landen passeren dagelijks honderden mensen voor hun eerste of tweede prik. De vaccinatiegraad binnen de Eerstelijnszone Oost-Hageland (ELZOH) stijgt met 78,85% dan ook uit boven het Vlaams gemiddelde. Voor Kortenaken ligt dit cijfer zelfs nog iets hoger, op 81,58 %. Het gaat hier om de cijfers van de volwassen bevolking (18+) die minstens 1 prik gehad hebben. Dus zowel de deels als de volledig gevaccineerden zijn hierin opgenomen.

Stefaan Devos, burgemeester: "Dit zijn mooie cijfers voor onze zone en onze gemeente. Maar we zijn er nog zeker niet. Om het virus en zijn varianten tegen te houden, moeten we blijven aansporen tot vaccinatie, ook de jongere generatie. Zij kunnen zich nog steeds registreren op de QVAX-lijst."

Grote tevredenheid over vaccinatiecentra ELZOH
Iedereen die al langsging voor een prik, kan het beamen: een bezoek aan het vaccinatiecentrum verloopt zeer vlot. Er is dan ook een grote algemene tevredenheid over de vaccinatiecentra. "Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om nogmaals alle medewerkers en vrijwilligers te bedanken. Dagelijks zetten zij zich in om deze grootschalige campagne te laten slagen. Dankjewel daarvoor," besluit burgemeester Devos.