Doorgaan naar hoofdcontent

Bakken & Brouwen in Kortenaken

Fiets mee op 11 juli en kom alles te weten over de geschiedenis van het bak- en brouwproces in Kortenaken tijdens ‘Bakken en Brouwen’. De fietstocht van 29 km brengt je via mooie wegen bij de bakkers en brouwers van vroeger en nu. Filmpjes en een spel brengen het erfgoed tot leven voor de kinderen.

Schepen van erfgoed, Niels Willems: "In 2020 kon je met de fiets alle kastelen in onze gemeente ontdekken tijdens de Kastelenspeurtocht. Dit jaar breien we hier een vervolg aan en zetten we de Kortenaakse bakovens en (vroegere) brouwerijen in de kijker. Onderweg zijn er enkele tussenstops gepland waar je naar hartenlust kan ontdekken en proeven."

Voor de kinderen is er een interactief erfgoedspel voorzien. Samen met personage ‘Kobe’ gaan ze op zoek naar een leuke verrassing! Langs de route zijn er QR-codes te vinden die hierbij zullen helpen. De nieuwe fietsroute en het erfgoedspel worden op 11 juli officieel ingehuldigd en blijven ook nadien beschikbaar. Om alles veilig te kunnen organiseren, is vooraf inschrijven verplicht.

Praktische info
Zondag 11 juli vanaf 13 uur
Vertrek in verschillende tijdsloten aan zaal Bergendal in Waanrode
Kostprijs: € 5 (+ 12 jaar) - € 3 (3 – 12 jaar) – gratis voor kinderen – 3 jaar