Doorgaan naar hoofdcontent

‘Zoekje, Stapje’ als alternatief voor ‘Hapje, Stapje’

Op 11 november organiseert de gemeente Kortenaken normaal haar jaarlijkse ‘Kortenaken Wandeltocht'. Dit jaar zou deze wandeling ‘Hapje, Stapje’ genoemd hebben. Door de coronamaatregelen kan deze wandeling niet doorgaan zoals gepland. Maar de gemeente wil haar inwoners niet in de steek laten en voorziet daarom gedurende een hele maand het alternatief ‘Zoekje, Stapje’.

“We vonden het belangrijk om een alternatief voor ‘Hapje, Stapje’ te zoeken omdat voldoende beweging noodzakelijk is. We hebben twee wandelingen voorzien die een maand lang afgewandeld kunnen worden. Zo kunnen inwoners de speurtocht doen met hun eigen bubbel en vermijden we een grote drukte,” aldus schepen van Sport, Kristof Mollu. “Daarnaast willen we ook onze jongste inwoners aansporen om te bewegen. Tijdens de wandel(zoek)tocht ‘Zoekje, Stapje’ staat zoeken dan ook centraal. Aan een kapelletje onderweg is een opdracht verstopt. Wie ons de juiste oplossing bezorgt, krijgt een leuke verrassing.”

De wandelingen zijn 7 kilometer en 12 kilometer. Ze vertrekken en eindigen beiden aan de sporthal in Waanrode maar je kan op elke locatie inpikken. Inschrijven is niet nodig. De oplossing van de opdracht mag gemaild worden naar vrijetijd@kortenaken.be.

De routes zijn niet afgepijld maar kunnen gedownload worden op de website van de gemeente.