Doorgaan naar hoofdcontent

Seniorenweek wordt ‘Senioren Samen Sterk’

De Seniorenweek is al jaren een vast begrip in Kortenaken. Door de coronacrisis kunnen de activiteiten dit jaar niet plaatsvinden op de traditionele manier. Daarom heeft de dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken samen met de Seniorenraad een alternatief onder de naam ‘Senioren Samen Sterk’ voorzien.

“Voor onze senioren is de coronacrisis niet gemakkelijk. Ook zij moeten thuisblijven en zien hun sociaal leven stilvallen. Met het alternatief ‘Senioren Samen Sterk’ willen we onze senioren laten weten dat we hen niet vergeten zijn,” aldus Schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen. “Daarom krijgen alle 65-plussers deze week een geschenkentasje met leuke spullen thuis bezorgd. In het zakje zitten onder andere een zeeppompje, suikervrije snoepjes en een 'Senioren Samen Sterk'- boekje. Daarnaast organiseren we volgende week een online Seniorenweek. Elke dag staat er een digitale activiteit op het programma, zoals een zangnamiddag en een thuisbingo.”

De activiteiten zullen online te volgen zijn via de Facebook-pagina ‘Plussers Kortenaken’. Het programma ziet eruit als volgt. Ma 16/11: Kortenaken zingt, di 17/11: thuisbingo, woe 18/11: tips voor meer veerkracht, do 19/11: beweeg met Andy in uw kot, vrij 20/11: Golden Oldies party online, za 21/11: beweeg in je buurt en zo 22/11: PlussersFestival digital. Meer informatie is te vinden in het infoblad KortenakeNU.