Doorgaan naar hoofdcontent

Sportraad en de gemeente Kortenaken bekronen sportlaureaten en -kampioenen van 2019

Elk jaar zetten de Sportraad en het gemeentebestuur de meest verdienstelijke sportievelingen van Kortenaken in de bloemetjes. Dit jaar werden de sportlaureaten en -kampioenen van 2019 normaal in maart feestelijk gevierd. Door de coronacrisis werden de huldigingen uitgesteld en de huidige situatie laat nog steeds niet toe om een evenement te organiseren. Daarom werden de sportlaureaten van 2019 deze week coronaproof bekroond. 

“Er is heel wat sportief talent in onze gemeente. We mochten begin dit jaar dan ook veel nominaties ontvangen om de trofee Sportlaureaat 2019 in de wacht te slepen. Omdat we hen nog steeds in de bloemetjes wilden zetten, hebben we hun prijs op een coronaveilige manier bezorgd zodat ze toch de erkenning krijgen die ze verdienen,” aldus Schepen van Sport, Kristof Mollu. “Door de coronacrisis liggen groepssporten momenteel stil, maar we merken wel dat de inwoners van Kortenaken in beweging blijven door onder andere te wandelen, joggen en fietsen. Daar zijn we uiteraard tevreden over en dat kunnen we alleen maar verder aanmoedigen. Als gemeente willen we ons hiervoor ook blijven inzetten en we zullen in de toekomst nog acties doen om onze inwoners te laten bewegen.”

Sportman van het jaar 2019 is Stijn Degeest. Hij werd Belgisch kampioen op de weg bij 2e jaars nieuwelingen. Lowie Dekens (skeeleren en schaatsen) en Neo Colebunders (tafeltennis) wonnen allebei de trofee van Sportjongere. ZVC Turbo Daltons (zaalvoetbal) mocht de trofee van Sportclub ontvangen. Daarnaast werd de prijs voor Sportverdienste 2019 uitgereikt aan Valère Gooris (pétanque), de Walking Diva’s (wandelen), René Paulus (wandelen), Eddy Toremans (wandelen), Mathilde Vaes (curling), Julia Desaer (pétanque), Shannah Collaerts (wandelen) en Denise Beelen (wandelen). Elke genomineerde ontving een cadeaubon. Tot slot kregen ook Pétanqueclub Den Hoek en TuCiMaNi (G-sport) een cadeaubon.