Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken geeft voorschot op subsidies aan verenigingen

*** Gemeentelijk persbericht ***

Voor veel verenigingen zijn het moeilijke tijden: activiteiten kunnen niet doorgaan terwijl vaste kosten blijven doorlopen. Daarom zal de gemeente Kortenaken eenmalig de verenigingen in de vrijetijdssector een voorschot op hun subsidies geven. De Jeugdraad, Sportraad, Cultuurraad en Seniorenraad gaven hiervoor een positief advies.

Schepen van Cultuur en Jeugd, Griet Vandewijngaerden: "Het is een uitzonderlijk jaar, ook voor verenigingen. Bovendien zitten we in de overgangsfase naar een nieuw subsidiereglement. Daarom besloten we met het College van Burgemeester en Schepenen om de verenigingen in 2020 eenmalig geen subsidiedossier te laten indienen. Het subsidiebedrag zal berekend worden op basis van het dossier van vorig jaar. Verenigingen zullen eind juni alvast 50% van dit bedrag uitgekeerd krijgen. Nieuwe verenigingen ontvangen een forfaitair bedrag van € 200, gespreid over juni en december."

De gemeente Kortenaken krijgt bijkomend extra middelen van het Vlaams noodfonds ter ondersteuning van de vrijetijdssectoren. Om te bepalen hoe deze middelen het beste besteed kunnen worden, wordt in overleg met de adviesraden en de verenigingen een werkgroep opgericht.