Doorgaan naar hoofdcontent

"Corona-subsidie" voor overdekte fietsenstalling aan gemeentehuis

*** Gemeentelijk persbericht ***

Het departement Mobiliteit en Openbare Werken heeft een oproep gelanceerd voor subsidies in kader van de 'exit-strategie duurzame modi voor gemeentewegen'.

Schepen van Mobiliteit Kristof Mollu: "Het promoten van duurzame mobiliteit bij inwoners en personeel maakte reeds deel uit van de meerjarenplanning. Door de coronacrisis wordt er bovendien veel meer gewandeld en gefietst. De Vlaamse Overheid wil het wandelen en fietsen nog meer promoten door subsidies uit te reiken voor duurzame mobiliteit. Hier hebben we dan ook snel op gereageerd."

Kortenaken zal dankzij deze subsidie van ca. € 5.000 een overdekte fietsenstalling kunnen plaatsen aan het gemeentehuis. "In het voorjaar hebben we reeds het voetpad aan het gemeentehuis volledig vernieuwd en een nieuwe overdekte halte van het openbaar vervoer geplaatst. Nu willen we hier ook een ruime overdekte fietsenstalling aan toevoegen. Op die manier willen we bezoekers en personeel er toe aanzetten om meer gebruik te maken van de fiets wanneer ze naar het gemeentehuis of wijkkantoor van de politie komen," besluit schepen Mollu.