Doorgaan naar hoofdcontent

OCMW Kortenaken schenkt zonnecrèmedispensers aan de kleuter – en lagere scholen en de locaties van de buitenschoolse kinderopvang

In het kader van het warmteactieplan schenkt het OCMW van Kortenaken aan alle scholen binnen de gemeente én de locaties van de buitenschoolse kinderopvang een zonnecrèmedispenser.

De zonnecrèmedispenser, die kadert in de sensibiliseringscampagne ‘Smeerem’ van Sport Vlaanderen, krijgt een mooi plaatsje in alle scholen en locaties van de buitenschoolse kinderopvang zodat de kinderen zonveilig buiten kunnen spelen of sporten.

De kinderhuid is extra gevoelig voor de schadelijke UV-stralen. Door goede preventie en van jongs af aan voorzorgsmaatregelen te nemen tegen UV-straling, wordt het risico op huidkanker op latere leeftijd, verminderd. Deze dispensers helpen dus om huidkanker terug te dringen.

"Extra bescherming is belangrijk. Niet alleen op het strand tijdens een vakantie of bij mooi weer thuis in de tuin, maar ook op de speelplaats”, aldus Michel Vander Velpen, schepen van welzijn.