Doorgaan naar hoofdcontent

Huiswerk- en leesbegeleiders gezocht in Kortenaken

OCMW Kortenaken helpt met de ondersteuning van de scholen in onze gemeente. Ze zijn dringend op zoek naar huiswerkbegeleiders voor de scholen van Waanrode en Hoeleden, alsook naar leesbegeleiders.

Huiswerkbegeleiding voor de school van Waanrode en Hoeleden
De scholen in Waanrode en Hoeleden zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor de huiswerkbegeleiding voor leerlingen lager onderwijs.

Met huiswerkbegeleiding wordt de zelfredzaamheid van het kind verhoogd zodat het kind zelfstandig leert werken. Het kind leert op deze manier prioriteiten stellen bij het maken van zijn huistaken.

Heb jij een hart voor kinderen? Heb je wekelijks een momentje vrij na school?

Als jij het ziet zitten om samen met het kind stappen vooruit te zetten en een meerwaarde te bieden én je hebt kennis van het huidige huiswerk van leerlingen lager onderwijs, ben jij de geknipte persoon.

Wil je meer informatie of je kandidaat stellen? Dat kan via Annelies.beelen@kortenaken.be of via 011 49 03 56.

Lees(groot)ouders gezocht
Als lees(groot)ouder begeleid je in je vrije tijd leerlingen in de basisscholen bij het leren lezen of je leest voor. De bedoeling is om op een motiverende manier aan technisch en begrijpend lezen en leesplezier te werken en daarbij de effectieve leestijd van de kinderen verhogen. Om praktische redenen doen de scholen graag beroep op vrijwillige medewerkers om het lezen in de verschillende groepjes te begeleiden en nauwkeurig op te volgen.

Voel je je geroepen als lees(groot)ouder - dat kan ook als buur of familielid - om samen met de scholen een uurtje of meer te komen lezen, laat het ons dan zeker weten.

Meer info of kandidaatstelling kan via Annelies Beelen, onthaalmedewerker OCMW Kortenaken – annelies.beelen@kortenaken.be of 011 49 03 56.