Doorgaan naar hoofdcontent

Herfst- en kerstkampen voor kinderen in Kortenaken

Zoek je nog een leuke activiteit voor je kinderen in de herfst- of kerstvakantie? High-Five, C&P Energy en Sportspetters organiseren verschillende leuke kampen.

In de herfstvakantie, van maandag 31 oktober t/m vrijdag 3 november, organiseert High-Five voor drie leeftijdscategorieën een leuk kamp. Kleuterdromen is een kamp voor de allerkleinsten. In een wereld vol dromen zingen en springen op hippe beats, je verkleden in gekke figuren, knutselwerkjes maken, sporten en bewegen, ... Art & Play is een creatief kamp voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 11- tot 15-jarigen kunnen tijdens Pimp My Room leren om een moodboard en DIY's te maken voor een metamorfose van hun slaapkamer.

Kinderen, geboren tussen 2009 en 2020, die graag (willen leren) skiën, kunnen samen met Sportspetters naar SnowWorld in Landgraaf onder begeleiding van ervaren monitoren, inclusief 11 uren skiles. De kinderen worden ingedeeld volgens niveau in groepen van maximaal 10 personen. De bus vertrekt aan sporthal de Vruen in Waanrode. Dit skikamp vindt plaats van 30 oktober t/m 2 november. Meer info en inschrijven op www.sportspetters.be.

In de kerstvakantie kan de kerstbûche eraf gedanst worden tijdens het C&P Kerstdanskamp op woensdag 27 december voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Schepen van Jeugd Griet Vandewijngaerden: “In het verleden werden er enkel zomerkampen georganiseerd, maar we zijn sinds enkele jaren ook gestart met krokus-, paas-, herfst- en kerstkampjes. Op deze manier wordt er door onze verenigingen en enkele private organisatoren in elke vakantieperiode een mooi aanbod voor onze jongeren gecreëerd. Als gemeente ondersteunen we hen ook en wordt er ieder voorjaar een overzichtelijke brochure verdeeld.”

Alle informatie over deze kinderkampen vind je in onze vakantiekrant of op de website www.kortenaken.be/vakantiekrant