Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe aanpak textielinzameling in Kortenaken

De gemeente Kortenaken zal in de toekomst zelf de textielinzameling in handen nemen. Er worden in de gemeente in de eerste helft van februari nieuwe textielcontainers geplaatst. De samenwerking met een private partner voor de textielinzameling zou jaarlijks meer dan 27.000 euro opbrengen.

De nieuwe textielcontainers worden in de eerste helft van februari op de nieuwe locaties geplaatst. Tot dan kan je met je textiel gratis terecht in het recyclagepark van Kortenaken.

De nieuwe werkwijze moet zorgen voor een uniforme aanpak en gaat de wildgroei aan textielcontainers tegen. Schepen van milieu, Griet Vandewijngaerden: "De leverancier zorgt voor de orde en netheid rond de containers en een tijdige lediging ervan. Per opgehaalde kilogram textiel betaalt deze firma 0,363 euro aan de gemeente. De nieuwe aanpak zou jaarlijks bijgevolg ongeveer 27.000 euro aan extra inkomsten opbrengen terwijl dit bedrag vroeger enkel voor de uitbater van de textielcontainers was. Het gebruik van de containers blijft uiteraard nog steeds gratis. Het ingezamelde textiel wordt bovendien gesorteerd en duurzaam verwerkt door een Belgisch bedrijf, een belangrijk aspect waarmee we rekening hebben gehouden voor de toekenning van het dossier."