Doorgaan naar hoofdcontent

200 Kortenaakse vrijwilligers in de bloemetjes gezet

Na twee jaar uitstel door corona, werden alle Kortenaakse vrijwilligers uitgenodigd voor een groot feest afgelopen vrijdag. Met een receptie, pastabuffet en een optreden van liveband Rockoustix werden ze bedankt voor hun inzet voor gemeente en OCMW Kortenaken.

Het verdelen van voedselpakketten, huiswerkbegeleiding, het vervoeren van personen, het brengen van verjaardagsbezoekjes aan 75-plussers, het onderhouden van kruisen en kapellen, het opruimen van zwerfvuil, hulp in geval van een noodsituatie, ondersteuning bij het voltrekken van een huwelijk, het zetelen in een adviesraad, ondersteuning in tijden van corona, hulp bij diverse activiteiten in de gemeente en nog zoveel meer: Kortenaken telt maar liefst 350 vrijwilligers.

Burgemeester Kristof Mollu: “De afgelopen twee jaar, tijdens de coronacrisis, was er een opvallende golf van solidariteit. In donkere tijden brachten onze vrijwilligers dat extra lichtpuntje. Onze vrijwilligers zijn bovendien de ambassadeurs van onze gemeente. Dicht bij de inwoners vormen zij een belangrijke schakel in de werking van de gemeente. En op die manier hebben zij een grote impact op het leven van veel inwoners. Daarom verdienen zij nu, nog meer dan ooit, erkenning en waardering voor hun bereidwillige inzet, betrokkenheid en bevlogenheid. Zij maken het verschil!"