Doorgaan naar hoofdcontent

Pop-up skatepark tot einde zomervakantie

Van dinsdag 9 tot zondag 28 augustus plaatst de gemeente Kortenaken een tijdelijk pop-up skatepark op de parking van het Breugelhuis in Hoeleden.

“Vorig jaar organiseerden we een succesvolle skate-initiatie en regelmatig krijgen we vragen van jongeren om een skatepark in te richten in onze gemeente”, legt schepen van Jeugd Griet Vandewijngaerden uit. “Daarom dat we van 9 augustus tot 28 augustus een pop-up skatepark met 8 toestellen voorzien in Hoeleden. Het skatepark bestaat uit een bank, quarter pipe, jump, … Ervaren skaters kunnen er terecht om hun kunstjes te verfijnen, terwijl beginnelingen hun eerste stappen kunnen zetten op een skateboard, inlineskates, BMX of step. Op het einde van deze periode zal de vrijetijdsdienst en het gemeentebestuur de proefperiode evalueren en de mogelijkheden naar volgend jaar bekijken. Het skaten gebeurt met respect voor de omgeving en kan enkel tussen 9u en 22u.”

Schepen van Sport Guy Vandebergh: “De parking van het Breugelhuis in Hoeleden leent zich goed tot het inrichten van een pop-up skatepark. Aan de nabijgelegen gemeentelijke zaal Velpezicht is reeds een permanent klein skatepark aanwezig waardoor deze uitbreiding een extra stimulans is voor de skatende jeugd. We danken ook kerkfabriek KANA, als eigenaar van dit terrein, dat we gebruik mogen maken van deze zone.”