Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken sluit huwelijkszomer af met 27 huwelijken

De zomer van 2022 was voor Kortenaken een drukke huwelijksperiode. 27 koppels hebben hun burgerlijk huwelijk voltrokken.

Soms gebeurde het dat er 4 huwelijken op één dag waren in onze plattelandsgemeente. Uitzonderlijk en ongetwijfeld het gevolg van corona,” geeft burgemeester Kristof Mollu aan. “We hebben de huwelijksplechtigheid sinds het begin van het jaar ook in een nieuw jasje gestoken. Zo staan er in de raadzaal boeketten met droogbloemen, volgens het seizoen, en worden de namen van het het huwelijkspaar getoond op het grote scherm. Als het koppel jonge kinderen heeft, worden ook zij betrokken in de plechtigheid en kunnen zij een kinderakte tekenen om ‘officieel’ toelating te geven dat hun (plus)ouders trouwen. Daarnaast bieden we, net zoals voordien ook al het geval was, een receptie aan voor alle aanwezigen en krijgt het koppel een cadeau. Dit alles voor een prijs van 28 euro.”

Dit najaar staan er nog enkele huwelijken op de planning en vanaf volgend jaar wordt het ook mogelijk om buiten het gemeentehuis te trouwen. “Van zodra het Vruenpark in deelgemeente Waanrode klaar is, kunnen koppels ook daar huwen indien ze dit wensen. De exacte omstandigheden maken we later bekend. Daarnaast is het ook mogelijk om op atypische dagen of momenten te trouwen, maar tot op heden hebben we hier nog geen verzoek voor gekregen,” besluit burgemeester Mollu.

Vrijwilligers gezocht
De gemeente Kortenaken is op zoek naar extra vrijwilligers om te assisteren bij de organisatie van burgerlijke huwelijken: het ontvangen van gasten, het verzorgen van de receptie en de opruim achteraf. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de dienst burgerzaken