Doorgaan naar hoofdcontent

Zandpiste aan recreatieterrein in Kersbeek

In Kersbeek worden de oude voetbalterreinen aan de Doddelbergstraat omgetoverd tot een heuse vrijetijdssite. Het eerste deel van de werken aan het recreatieterrein - de zandpiste - is afgerond. Deze paardenpiste zal gebruikt worden door lokale rijvereniging De Velpedravers. Samen met de menners zijn zij de eerste actieve vereniging op het terrein.

Schepen van sport Guy Vandebergh: "Het komende jaar staat de bouw van het verenigingslokaal, de staande wip voor de Sint-Sebastiaansgilde, de aanleg van de loopomloop en een speeltuin voor de buurt nog op het programma. Naar de toekomst toe bekijken we welke verdere invulling het terrein nog kan krijgen. Suggesties hierover zijn steeds welkom!"

Schepen van omgeving Niels Willems: "De ontwikkeling van deze site is reeds enkele jaren in voorbereiding. Na de aankoop van de terreinen enkele jaren geleden, werd er gezocht naar een gepaste indeling van het terrein en de nodige subsidies. Deze zijn vorig jaar toegekend en we zijn als gemeentebestuur dan ook zeer enthousiast dat de werken nu gestart zijn."