Doorgaan naar hoofdcontent

200 kinderen trainden in het trainingscentrum van de paashaas in Kortenaken

Zaterdag 16 april toverde de dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken het Heibos in Hoeleden om tot het ‘Eibos’. 200 kinderen trainden er samen met hun ouders en werden na verschillende proeven beloond met een zakje paaseitjes.

“We hebben het Heibos in Hoeleden gedurende één dag omgetoverd tot het Eibos” geeft schepen van Jeugd Griet Vandewijngaerden aan. “Er werden twee routes voorzien doorheen het Heibos met op elke route enkele paashazen die de kinderen trainden tot volwaardige hulpjes. Zo moest men oefenen in het wortelwerpen, moest er door een tunnel gekropen worden, was er ook een bib-paashaas en was er een paashaasrace.”

In totaal genoten 200 kinderen van deze activiteit. “We zijn als gemeente zeer tevreden met deze opkomst en het was voor velen een eerste kennismaking met een stukje bos in Hoeleden dat wordt beheerd door Natuurpunt vzw. Velen waren nog niet in het Heibos geweest en hebben zo ook een mooi stuk natuur in eigen gemeente leren kennen” besluit schepen Vandewijngaerden.