Doorgaan naar hoofdcontent

Het Heibos wordt het Eibos op 16 april

Op zaterdag 16 april tovert de dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken het Heibos in Hoeleden om tot het ‘Eibos’. Langs een wandelroute worden er verschillende stopplaatsen voorzien waar kinderen onder andere kunnen wortelwerpen en een paashaasrace kunnen doen.

"In 2021 gingen we op zoek naar een coronaveilige activiteit voor kinderen tijdens de paasvakantie. De inschrijvingen voor het Eibos liepen als een trein. Helaas waren we genoodzaakt om de activiteit te annuleren door stormweer. Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar beter gezind," vertelt schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden.

“Concreet zullen er twee routes voorzien worden. De eerste route is ongeveer 1,5 kilometer en is bedoeld voor de allerkleinsten. De grotere kinderen kunnen de wandeling nog uitbreiden naar 4 kilometer. Er worden vijf stopplaatsen voorzien waar kinderen activiteiten kunnen doen: drie activiteiten op de korte route en 2 extra stopplaatsen op de lange route,” vult Liesbeth Andries van de Dienst Vrije Tijd verder aan.