Doorgaan naar hoofdcontent

Werken op Miskom-Dorp na 5 maanden bijna afgerond

Midden oktober werd fase 1 van de Aquafin-werken “Verbindingsriolering Velpe” afgerond en ving fase 2 van deze werken aan op Miskom-Dorp. Deze naderen nu hun einde, maar de omleidingen voor doorgaand verkeer blijven behouden.

“Het is voor de bewoners van Miskom-Dorp niet altijd gemakkelijk geweest. De winterperiode in combinatie met de natte maanden januari en februari, hebben vaak voor heel wat modder en frustraties gezorgd bij de bewoners. Maar door het goede weer van de afgelopen weken en het verderzetten van de werken bij slecht weer, heeft de aannemer zijn timing kunnen aanhouden. Eind deze week wordt op Miskom-Dorp de onderlaag van het wegdek in asfalt gelegd,” geeft Burgemeester Kristof Mollu aan. “Midden oktober werd er onder aan het OCMW gestart met de aanleg van een gescheiden rioolstelsel tot aan het kruispunt met Leedsevroente. Er werden aan beide zijden over een afstand van 1 km ook fietspaden aangelegd. Het einde van deze ingrijpende werkzaamheden zorgt ervoor dat bewoners en plaatselijk verkeer na 5 maanden hinder terug door kunnen op Miskom-Dorp. Ook het OCMW wordt weer bereikbaar langs de kant van Waanrode.”

Plaatselijk verkeer blijft gelden
Het aanbrengen van de onderlaag asfalt zorgt er echter niet voor dat alle doorgaand verkeer terug mogelijk is op Miskom-Dorp. “Op Miskom-Dorp moeten de bermen nog afgewerkt worden. Op de Heerbaan is fase 3 van de werken al even gestart met de aanleg van de riolering en de voorbereiding voor de aanleg van de fietspaden en de fundering van de rijweg. Vermoedelijk is dit gedeelte van de Heerbaan, tussen Miskom-Dorp en de Sint-Rochus kapel, afgewerkt tegen midden mei. Vanaf dan vervalt een deel van de omleiding. Verder is men momenteel over een afstand van 1,6 km bezig met de aanleg van een gescheiden rioolstelsel tussen Miskom-Dorp en Kersbeek-Dorp. Omwille van beide werkzaamheden blijven de omleidingen voor alle doorgaand verkeer en de bussen dus nog in voege.” besluit burgemeester Mollu.