Doorgaan naar hoofdcontent

Vrijetijdswerking in Kortenaken weer op volle toeren

De coronacrisis zette het vrijetijdsleven een hele tijd op pauze. Intussen kan er weer naar hartenlust gefeest, gezongen, geacteerd,... worden. De vrijetijdswerking in Kortenaken draait opnieuw op volle toeren.

Schepen van Jeugd en Cultuur, Griet Vandewijngaerden: "Onze vrijetijdswerking is helemaal terug. Verenigingen, artiesten én onze eigen diensten kunnen weer het beste van zichzelf geven. En onze inwoners zijn opnieuw welkom voor een moment van ontspanning en plezier. Op 19 maart geven we het startschot met Muziektheatervoorstelling Mevrouw Ja, Meneer Nee, voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op zaterdag 16 april wordt het Heibos in Hoeleden voor 1 dag het Eibos, het enige echte trainingscentrum van de Paashaas."

Inzetten op digitalisering
In tussentijd zaten de gemeentelijke vrijetijdsdiensten niet stil. Er werd een platform opgezet om online tickets te kopen en in te schrijven voor de verschillende activiteiten. Schepen van sport en ICT, Guy Vandebergh: "We blijven inzetten op verdere digitalisering van onze diensten. Een online ticketingsysteem kon daarom niet uitblijven. Men kan vanaf nu niet alleen tickets kopen voor voorstellingen maar ook inschrijven voor bijvoorbeeld de spinninglessen en andere lessenreeksen, georganiseerd door de gemeente. De eerste grote activiteit die zal werken met het ticketingsysteem is de Familiebloesemdag op 24 april."

Alle informatie en een instructiefilmpje over het ticketingsysteem vind je terug op de gemeentelijke website: https://www.kortenaken.be/laatste-nieuws/koop-je-tickets-online/