Doorgaan naar hoofdcontent

Veilige heropstart voor de horeca in Kortenaken

Ook in Kortenaken staan de café- en restaurantuitbaters te popelen om hun terras te heropenen op 8 mei. De gemeente biedt hiervoor logistieke ondersteuning in de vorm van nadarhekken, banken en uitgebreide terrasvergunningen.

Schepen van lokale economie, Niels Willems: "Een stad of gemeente zonder horeca mist een groot stuk gezelligheid. We zijn dan ook blij dat de horeca weer deels kan opstarten. Uiteraard is dit niet voor iedereen evident en zijn de uitbaters sterk afhankelijk van het Belgische weer. Ook de afstand van 1,5 m die bewaard moet worden, zorgt voor extra uitdagingen."

De gemeentelijke diensten namen contact op met de uitbaters om te horen waar en hoe zij hulp konden gebruiken. Zo kunnen horecazaken nadar ontlenen voor het afbakenen van hun terras en werd er extra ruimte ter beschikking gesteld voor een eventuele uitbreiding.

"Op die manier willen we het mogelijk maken op een veilige doch rendabele manier te kunnen heropstarten."

Nieuwe uitbater opent terras van De Vruen
Voor Pieter Boesmans, de nieuwe uitbater van Cafetaria De Vruen in Waanrode, is 8 mei extra spannend: "Morgen is het zover en openen we de deuren. We zijn meer dan ooit klaar om op te starten!"

"We wensen onze horeca-uitbaters een vlotte opstart en kijken al uit naar ons eerstkomende bezoek," besluit schepen Willems.