Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken daagt jou en je sportbubbel uit!

Wie op zoek is naar wat meer fun en uitdaging, kan in de maand mei deelnemen aan de Bubbel Clash van de gemeente Kortenaken. In samenwerking met Sportief Coaching werden 8 sportieve opdrachten uitgewerkt die je alleen of samen met je (sport)bubbel kan uitvoeren: wandelen, fietsen, lopen en krachtoefeningen. Deelnemers maken kans op een tienbeurtenkaart voor een van de lessenreeksen in sporthal De Vruen in Waanrode. "Op die manier willen we mensen meer aan het bewegen krijgen," motiveert schepen van sport, Kristof Mollu. Deelnemen kan tot en met 31 mei.

Melissa Beelen, Sportief Coaching: "De oefeningen zijn laagdrempelig en kunnen volledig coronaproof uitgevoerd worden. Je hebt vrijwel geen materialen nodig en elke opdracht is duidelijk omschreven in de opdrachtenfiche. Je kan ook elke challenge uitvoeren op je eigen tempo. Zo is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen."

Voltooi de 8 opdrachten alleen of met je sportbubbel en gebruik de afvinklijst om de opdrachten aan te duiden die je uitgevoerd hebt. Plaats bij elke uitgevoerde opdracht ook een leuke foto. Stuur de ingevulde lijst ten laatste op donderdag 6 juni 2021 door. Alle info vind je op www.kortenaken.be/bubbelclash.

"Het is een uitdaging om onze inwoners te blijven motiveren om te bewegen. Mei werd al uitgroepen tot fietsmaand. Met deze Bubbel Clash doen we er nog een schepje bovenop. Het gaat hierbij niet om het resultaat, maar om het in beweging blijven. Dit in combinatie met een beetje competitie en een grote dosis fun. Dat we hierbij een lokale organisatie kunnen betrekken, is een extra pluspunt," besluit schepen Mollu.

De onschuldige hand van de voorzitter van de sportraad zal op maandag 14 juni om 18 uur beslissen welke sportievelingen de tienbeurtenkaarten mogen ontvangen.