Doorgaan naar hoofdcontent

Ideeën gezocht voor inrichting Vruenpark

Samen met de gemeente Kortenaken werkt Regionaal Landschap Zuid-Hageland aan de uitwerking van het Vruenpark, een groene oase voor jong en oud in het centrum van Waanrode, op het grasplein achter de sporthal.

Dolf Imbrecht, Regionaal Landschap Zuid-Hageland: "Het grasplein krijgt meer het uitzicht van een park. Denk aan bomengroepen, struiken, enkele bosjes maar ook meer rustpunten en extra paden. Voor de kinderen komen er enkele natuurlijke speelelementen en eventueel iets met water. Voor volwassenen komt er een bijkomende wandelverbinding zodat je een korte aangename wandeling kan maken. We bekijken momenteel met de Kerkfabriek of we een stiltetuin kunnen creëren in de pastorijtuin die mooi aansluit bij het Vruenpark.’"

Griet Vandewijngaerden, schepen van Milieu: "Het globale plaatje heeft de gemeente samen met Regionaal Landschap Zuid-Hageland uitgewerkt. Voor de invulling zijn we nog op zoek naar creatieve ideeën. Daarvoor willen we graag een beroep doen op onze inwoners, de buurtbewoners en lokale verenigingen. We nodigen iedereen graag uit op de infoavond op 29 september om 19.30 uur in GC Bergendal. Leuke ideeën zijn ook altijd welkom via www.kortenaken.be/vruenpark "

"Dankzij de middelen die we krijgen van 'Natuur in je buurt', een project van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, kunnen we van het Vruenpark een groene ontmoetingsplek maken voor jong en oud. In totaal zal er een bedrag van € 55.000 gesubsidieerd worden," aldus burgemeester Stefaan Devos.

De aanleg van het park start in 2021 en zal in 2022 worden afgerond.

Voor de infoavond van 29/09 vragen we om vooraf in te schrijven via vrijetijd@kortenaken.be of 011 58 62 78. We nemen alle nodige veiligheidsmaatregelen om deze avond veilig te organiseren. De organisatie is weliswaar onder voorbehoud van eventuele verstrengde maatregelen