Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Kortenaken installeert pakjesautomaat van bpost

De gemeente plaatst een bpost pakjesautomaat van 70 lockers. Deze automaat wordt geplaatst aan sporthal De Vruen. “Dankzij de pakjesautomaat hebben onze burgers de mogelijkheid om de klok rond pakjes op te halen én te versturen. Ook voor onze handelaars biedt deze automaat heel wat voordelen”, aldus burgemeester Stefaan Devos.

Dankzij deze pakjesautomaten kan je als inwoner 24 uur per dag en 7 dagen op 7 je pakje afhalen. Bovendien is het afhalen van je pakje erg eenvoudig: van zodra je pakje geleverd is, ontvang je een QR-code. Deze scan je aan de automaat en de locker met jouw zending gaat open. Naast het afhalen van pakjes is ook verzenden mogelijk.

Duurzame leveringsmethode
Verder worden leveringen bestemd voor een pakjesautomaat door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Op die manier draagt de gemeente bij aan het verminderen van de uitstoot CO². Hiermee biedt de gemeente alvast een eerste antwoord op de groeiende stroom van leveringen. De nieuwe pakjesautomaat kan worden gebruikt vanaf 21 september.