Doorgaan naar hoofdcontent

Renovatiewerken zaal Servaas

*** Gemeentelijk persbericht ***
Het gemeentebestuur van Kortenaken is begonnen met de renovatiewerken aan zaal Servaas te Kersbeek. Deze kleinere zaal wordt vaak verhuurd voor familiefeestjes (communies, babyborrels, …) en ook de plaatselijke verenigingen hebben er hun onderkomen. De gemeentelijke kleuterschool aan de overkant gebruikt de ruimte verder ook als turnzaal.

Er waren echter met de jaren meer en meer gebreken aan het gebouw zelf en aan de buitenaanleg. “Daarom hebben we beslist om in eerste instantie het dak van de keuken te isoleren en te voorzien van een nieuwe dakbedekking. Deze werken zijn eind juni voltooid. Momenteel voeren de mensen van onze technische dienst de voorbereidende werken uit voor de heraanleg van de verharding langs het gebouw. De nieuwe verharding zal in asfalt uitgevoerd worden” aldus schepen van gebouwen Niels Willems.

Van zodra de riolering en ondergrond aangelegd zijn door de technische dienst zal een aannemer de asfaltwerken uitvoeren. “Later gaan we ook nog een oplossing bieden aan de verouderde verwarmingsinstallatie en de enkele beglazing die nog in sommige ramen staat. Op wat kleinere onderhoudswerken na, zijn dit de geplande werken” besluit schepen Niels Willems.