Doorgaan naar hoofdcontent

LED-verlichting as Geetbets - Waanrode

Netwerkbeheerder Fluvius heeft recent de openbare verlichting op de as Klipgaardestraat - Grote Vreunte - Blijstraat - Krawatenstraat - Schansstraat omgebouwd naar duurzame LED-verlichting. Later dit jaar volgen nog verschillende straten en het is de bedoeling om op 5 jaar tijd alle 2292 straatlampen om te bouwen naar duurzame en energiezuinige straatverlichting. Momenteel bedraagt de energiekost van de openbare verlichting voor de gemeente jaarlijks €90.000 waardoor de ombouw tot energiezuinige verlichting een rechtstreekse besparing is voor onze inwoners. De investering van €1.384.000 wordt via het toekomstfonds van Fluvius betaald en is dus volledig gesubsidieerd.

Dit licht is wat "ander" licht en is witter van kleur en heeft dan ook geen oranje gloed (vergelijk het met een verschil tussen een gloeilamp en een LED-lamp in je woonkamer) waardoor het even aanpassen is voor iedereen. Naast dat dit "nieuwe licht" in energieverbruik veel zuiniger is, is het ook beter voor het milieu want het schijnt niet naar alle kanten. 

Later dit jaar - als er nog meer straten zijn uitgerust - worden de LED-lichten 's nachts gedimd tot 50% omdat het dan rustiger verkeer is.

Ter info: Is er een straatlamp bij jou in de buurt defect? Meld het via www.fluvius.be