Doorgaan naar hoofdcontent

Handgift Boerenrock vzw aan gemeente Kortenaken

*** Gemeentelijk persbericht ***
Op zaterdag 25 april organiseerde Boerenrock vzw het online festival "Boerenrock tegen Corona", met zo’n 6 à 7.000 virtuele bezoekers. Guy Swinnen, Sam Bettens, Axl Peleman, Koen Buyse, Jan Haesevoets, Wim Borgers en de PartyShakerz gaven het beste van zichzelf om van deze uitzonderlijke editie een onvergetelijk festival te maken. De opbrengst werd onder andere geschonken aan de gemeente Kortenaken voor de strijd tegen het coronavirus. Tijdens de digitale gemeenteraad van 28 mei werd deze handgift van Boerenrock vzw goedgekeurd.

Voorzitter van de Boerenrock werkgroep Dominic Vandermeulen: "Op het topmoment waren er 2.100 huiskamers die meekeken wat resulteert in € 2.100. Daarnaast schenken we per artiest € 1.000 voor de aankoop van zorgmateriaal in Kortenaken. Bijkomend was er ook nog een opbrengst van de festivalcatering die in Kortenaken en omstreken werd bezorgd, wat resulteert in een afgerond bedrag van €10.000. Met de voltallige Boerenrock werkgroep is afgesproken om €8.000 euro te schenken aan de gemeente Kortenaken en dit voor de aankoop van beschermings- en verzorgingsmateriaal van de eerstelijnszorg waarvan het grootste deel werd aangewend voor het woonzorgcentrum de Dellebron. Verder spenderen we als organisatie € 500 voor de aankoop van 2 tablets voor het woonzorgcentrum en schenken we € 1.500 aan de lokale hulppost van het Rode Kruis.”

Boerenrock is 27 jaar lang een begrip geweest in Kortenaken. Vier jaar geleden stopten de organisatoren ermee. Het gemeentebestuur is tevreden dat het festival nog eens terug kwam. "Normaal gezien hing er eind augustus altijd een festivalsfeer in het centrum van Kortenaken. Dit jaar was deze sfeer eind april al aanwezig. We zijn uiteraard zeer tevreden met de handgift die we als gemeente krijgen, want we kopen al geruime tijd beschermingsmateriaal aan dat we verdelen aan verschillende zorgverleners in de gemeente. Bijkomend was de online editie van Boerenrock voor velen ook een welgekomen afleiding en hebben velen genoten van de optredens en de festivalcatering die her en der werd bezorgd. Vandaar dat we de voltallige werkgroep willen bedanken voor deze warme actie" aldus burgemeester Stefaan Devos.