Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken en Geetbets werken samen voor het oppersen van betonvakken

*** Gemeentelijk persbericht ***

Kortenaken en Geetbets zullen op hun gemeenteraad van april een gezamenlijke aanbesteding goedkeuren voor het oppersen van losliggende betonvakken.

"Kleine gemeenten staan voor dezelfde uitdagingen als grote gemeenten en steden en daarom is in het najaar van 2019 een samenwerking afgesloten tussen Kortenaken, Geetbets, Zoutleeuw en Linter onder de naam Tussen Gete en Velpe (TGV)” aldus Kortenaaks Schepen van Openbare werken Kristof Mollu (CD&V). “Binnen de TGV-regio overleggen we op regelmatige basis en zoeken we naar opportuniteiten. Dit gezamenlijk bestek is zo’n opportuniteit m.b.t. openbare werken. Door samen te werken met Geetbets in de periode 2020-2021 hebben we een grotere hoeveelheid die we kunnen afnemen en kunnen we goedkopere prijzen bekomen bij de aannemers.”

De gemeente Kortenaken zal optreden als aanbestedende overheid en elke gemeente voorziet haar eigen budget voor haar betonwegen. Schepen van openbare werken Roland Strouven (Open VLD) uit Geetbets: “Vanuit Geetbets voorzien we een budget van ca. € 60.000 en Kortenaken voorziet een budget van ca. € 120.000. Hierdoor kunnen we een groot aantal betonvakken die door de tijd en het gebruik los zijn komen te liggen of die verzakt zijn oppersen. Het resultaat van het oppersen van de vakken is dat de trillingen en geluidshinder afnemen en wordt de levensduur verlengd.”

Het is de bedoeling om in de toekomst een nauwere en optimale samenwerking tussen de TGV gemeente te realiseren. Geetbets zal de aanzet geven tot een overleg tussen de schepenen van openbare werken en de diensthoofden van de technische diensten. Dit overleg zal op regelmatige basis plaatsvinden.