Doorgaan naar hoofdcontent

Een eerste mondmasker gratis voor iedere inwoner

Vanaf 4 mei start een nieuwe fase in de coronacrisis. Verschillende activiteiten beginnen voorzichtig opnieuw in een periode waar het coronavirus nog altijd aanwezig is in onze maatschappij. We zijn als gemeentebestuur bezorgd om jouw veiligheid. Daarom bezorgen we alvast aan elke Kortenakenaar een eerste mondmasker. Deze week hebben verschillende vrijwilligers alles voorbereid en op donderdag 30/4 gaan 60 vrijwilligers, personeelsleden en politici van alle kleuren op pad om alles te verdelen. Een dikke dankjewel voor de inzet van velen!

Gratis mondmasker
Per persoon ingeschreven persoon op een adres (inclusief kinderen, ook indien zij dit nog niet moeten dragen) wordt op donderdag 30/4 één mondmasker verdeeld en dit samen met een brief van hoe het mondmasker gewassen en gedragen moet worden. De verdeling van een tweede mondmasker per gezinslid volgt eind mei. Je kan uiteraard zelf ook een mondmasker maken. Hiervoor kan je een kijkje nemen op www.maakjemondmasker.be.

Het dragen van een stoffen mondmasker doe je echter niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. De basisregels blijven ontzettend belangrijk.
  • Was regelmatig je handen met water en zeep. 
  • Houd een fysieke afstand van 1,5 m van anderen. 
  • Blijf thuis van zodra je symptomen hebt of als je ziek bent.

Aangepaste gemeentelijke werking
In de strijd tegen het coronavirus, is ook de werking van de gemeentelijke diensten anders georganiseerd. De diensten van het gemeentehuis, OCMW en bibliotheek werken enkel op afspraak. Het containerpark is geopend, met inachtneming van de voorgeschreven maatregelen. De gemeentelijke zalen en sporthal zijn gesloten tot eind juni. Alle activiteiten, zowel gemeentelijke als andere, worden geannuleerd tot 30 juni.