Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken wint #sportersbelevenmeer-award

De #sportersbelevenmeer-award was in 2019 aan zijn derde editie toe en woensdag werden de awards uitgereikt. Samen met de Stan Peetermans (voorzitter Sportraad) en Andy Braem (sportfunctionaris) ontving schepen ik namens Kortenaken de #sportersbelevenmeer-award.

Om deze award in ontvangst te nemen moeten gemeenten voldoen aan minstens vijf van de volgende zeven criteria: het organiseren van een g-sportevenement, inwoners stimuleren om sportieve foto’s te delen met #sportersbelevenmeer, het stimuleren van gezinssport, deelname aan de Maand van de Sportclub, het stimuleren van schoolsport, de organisatie van een activiteit rond natuursport en werken rond sport op het werk.

Kortenaken voldoet aan alle zeven criteria en hiervoor kregen we een award. Dit is een blijk van erkenning voor de inzet van onze sportdienst en sportraad. Ook in 2020 hebben we trouwens weer heel wat sportacties in petto met op zaterdag 21 maart als kers op de taart de Urban Run die i.s.m. de Sportregio Getevallei zal plaatsvinden in het centrum van Kortenaken.