Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken lanceert cultuurprogramma 'Plankenkoorts'


** Gemeentelijk persbericht **

De Cultuurdienst van Kortenaken stelde op zaterdag 14 december het nieuwe cultuurprogramma Plankenkoorts voor. Het nieuwe programma blijft verder mikken op de ondersteuning van podiumkunsten, maar dan op verschillende locaties en voor verschillende doelgroepen. 

Schepen van Cultuur, Griet Vandewijngaerden: "Deze nieuwe formule biedt meer ruimte aan de invulling van het programma. Het concept spreekt zo iedereen aan die op zoek is naar cultuurbeleving binnen onze gemeente. Het programma krijgt toepasselijk de naam Plankenkoorts, inclusief nieuw logo. Binnen Plankenkoorts is er ruime mogelijkheid voor alles wat met podiumkunsten te maken heeft. Het feit dat we afstappen van de formule in zaal Den Hoek biedt heel wat perspectieven voor nieuwe en originele activiteiten. De invulling van het aanbod gebeurt bij voorkeur door de lokale verenigingen in samenspraak met de Cultuurraad. Organisatoren kunnen rekenen op een brede ondersteuning vanuit de Cultuurdienst.” 

Voorzitter van de Cultuurraad, Jos Coomans, lichtte het jaarprogramma toe. “Daarbij zitten een aantal vaste voorstellingen van de lokale toneelverenigingen, het Zingpaleis, filmvoorstelling van KVLV en de after work party Kortenaken Zomert. Maar heel leuk is de aftrap van het nieuwe programma met het optreden van Johan Verminnen. Hij kan zijn 50-jarige loopbaan komen etaleren met een show die toevallig ook de naam Plankenkoorts meekreeg. Nog een klinkende naam in het programma is het koor van Scala.” 

“Met een kindertheatervoorstelling in februari in de Koningsbemde in Hoeleden en een aperitiefconcert in het teken van Maria aan de grot in Waanrode bewijzen we dat ons cultuuraanbod niet langer aan een vaste locatie moet vasthangen,” besluiten schepen en voorzitter eensgezind. 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren, via 011 58 62 62 en plankenkoorts@kortenaken.be, tenzij anders vermeld. Het volledige programma kan je raadplegen op www.kortenaken.be/plankenkoorts.