Doorgaan naar hoofdcontent

Onderhoudswerken aan asfaltwegen

Onlangs hebben we een aannemer aangesteld die binnenkort van start gaat met het uitvoeren van onderhoudswerken aan de asfaltwegen. Hiervoor werd een prioriteitenlijst opgesteld door de Technische dienst. De afgelopen weken werden er door de aangestelde aannemer op verschillende locaties reeds gekleurde markeringen aangebracht om proefboringen uit te voeren en hebben de inwoners van de betrokken straten een eerste brief gekregen om hen op de hoogte te brengen.



Door de proefboringen kunnen we beter bepalen welk type van onderhoud nodig is voor welke asfaltweg. Zo pakken we binnenkort de Nieuwstraat (Hoeleden), Sint-Annaveld en Scherpendries (Waanrode) en de Gelemanstraat, Struikstraat en Molenbergstraat (Kortenaken) aan. De werken in iedere straat duren ca. 2 à 3 dagen en de omwonenden worden enkele dagen vóór de start van de werken op de hoogte gebracht door de aannemer. 

Naast dit onderhoudscontract zijn we ook in overleg met de aannemer die vorig jaar na de zomer de Overstraat (Waanrode) heeft aangelegd omdat deze weg reeds kort na de aanleg gebreken vertoonde.