Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken wordt octopusgemeente

Vanaf volgend schooljaar wordt Kortenaken een ‘Octopusgemeente’. Het Octopusplan is een organisatie die ijvert voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen.
 
Het Octopusplan maakt werk van veilige, gezonde en groene schoolomgevingen die duurzame mobiliteit en ontmoeting stimuleren. Ook wij als gemeentebestuur streven dit na. Dankzij het lidmaatschap van de gemeente kunnen Kortenaakse scholen gratis toetreden tot het Octopusplan.

De vijf Kortenaakse scholen (De Zonnebloem Waanrode, Trip Trap Kortenaken, Toverpotlood Hoeleden, De Kiem Ransberg en De Vlindertuin Kersbeek) ontvangen onder meer een materialenkit voor de organisatie van bijvoorbeeld De Strapdag (20 september), toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie, kortingen op materialen en acties (hesjes, verkeersshow, gadgets,…) en het Octopuslabel.
 
Veilige schoolomgevingen zijn voor ons als gemeentebestuur belangrijk. Daarom ben ik als schepen voor mobiliteit en verkeersveiligheid alle scholen en directies gaan bezoeken om  te kijken hoe deze omgevingen veiliger ingericht kunnen worden. Ook het engagement als Octopusgemeente kadert binnen dit beleid.